Viazoe_Caribbean_Cuba_Strand_Zee

Wat is een perfecte strand vakantie

Zon, zee en strand blijven altijd trekken en er valt voor het hele gezin wel iets te beleven. De kids spelen ( als je die hebt natuurlijk) in het zand en natuurlijk is het heerlijk om even een frisse duik in de zee te nemen wanneer de temperatuur hoog oploopt. 

Waar ga je dan heen voor die lekkere zon(strand)vakantie. Hieronder noem ik 4 verschillende bestemmingen in willekeurige volgorde die zeker de moeite waard zijn. 

1. DE ALGARVE

 

algarve-viazoe -albufeira

Een van de bekendste strandbestemmingen is misschien in Europa. En dat is niet voor niets. Deze streek is prachtig en het is er vrijwel altijd zonnig. De stranden zijn breed en er is genoeg strand voor ieder wat wils. De verschillende dropjes in de Algarve zijn ook goed voor verschillende vakantiegangers.  

Albufeira bijvoorbeeld is een gezellige badplaats waar altijd wel iets te beleven valt. Vooral geschikt voor en jongerenstrand vakantie. En dan bedoel ik vooral in de avond uren is het daar vertier. Overdag kan het een prima familie strand zijn met op het water een stormbaan en andere leuke watersporten.

Algarve-viazoe

 

Wil je wat meer authentiek en rustiek dan raad ik zeker de omgeving van Lagos of het uiterste puntje van Europa aan Sagres. De andere kant richting de Spaanse grens heb je Tavira wat gescheiden is door een lagune en weer een heel ander beeld schept. 

De Algarve is echt voor ieder wat wils en zeker de moeite waard. Houd er ook wel rekening mee dat het wel heel erg heet kan worden in de zomer maanden,

2. BALI

artem-bali-viazoe

Voor wie het niet erg vindt om een eindje te reizen, is Bali zeker een aanrader. Momenteel erg hip. Veel mensen hebben er de 16 uur durende vliegreis voor over. Het eten de mensen de natuur Bali spreekt tot de verbeelding.

Er zijn talloze mooie baaien en  stranden. Heerlijke Warungs langs de weg waar je prima kan eten en nog voordelig ook. Aangeraden wordt om een rondreis te doen en dat kan prima met een chauffeur of zelfs zijn er de waaghalzen die het op een scootertje doen. Zoals de locals het ook doen.

bali zonsondergang viazoe

Zonsondergang waar je u tegen zegt daar heb je veel plekjes voor de bekende die in alle gidsen staan of een fijne onbekende plek maar zeker de moeite waard. Het geloof is op Bali heel sterk aanwezig van het overwegend Islamitische Indonesië is Bali een vreemde eend in de bijt want op Bali zijn ze Hindoeïstisch. En dat zie je op veel plekken en zijn veel altaartjes waar offers worden gebracht.

Als je de tijd hebt om langer te blijven dan zou ik zeker aanraden om een uitstapje te maken naar de omliggende eilanden zoals Gilli of Lembogan.

 

3. HAWAII

braden-jarvis-viazoe-ohau-hawaii

Tijd voor een trip naar Amerika? Ja Hawaii behoort tot een van de 52 staten van Amerika. En bij veel mensen ook tot de verbeelding hoe dat komt dat is waarschijnlijk door de prachtige stranden die er zijn.

Wat natuurlijk niet vergeten moet worden is dat Hawaii bestaat uit acht verschillende eilanden waarvan Hawaii “ The Big Island” wordt genoemd. Dus er is veel mogelijk omheen te gaan. En eigenlijk zijn de mooiste stranden te vinden op het eiland Maui. Een rondreis is dan ook zeker de moeite om meer te zien van de eilanden.

waikiki beach viazoe hawaii

 

Ook een leuk weetje is dat Honolulu de hoofdstad is en op  Oʻahu ligt dus weer een ander eiland om het nog verwarrender te maken. De omgeving is sprookjesachtig mooi en bovendien kun je er ook mooi duiken en snorkelen. De onderwaterwereld bij alle eilanden is adembenemend.

 

4. ZAKYNTHOS

 

In Europa zijn er een paar bestemmingen prachtige stranden met turquoise water  en witte stranden. Wat dacht je van Griekenland? Het eiland Zakynthos staat bekend om zijn witte kusten en het heldere water. Die je doen beleven alsof je in het Caraïbisch gebied bent.

Wat het ook nog heel bijzonder maakt is dat er heel veel schildpadden leven op dit eiland, die je dan ook in het wild kunt bewonderen. En het is volgens mij het meest gefotografeerde scheepswrak op een mooi wit strand ligt er ook.

Dit mooie eiland met zijn Caribische stranden in Europa is ook maar 3uur vliegen vanuit Nederland waardoor je niet meteen heel lang hoeft te vliegen om een bounty eiland gevoel te krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *