Yoga op vakantie viazoe

Wat is de perfecte sportieve vakantie

Een sportieve vakantie

Een luiervakantie kan lekker zijn, maar een sportieve vakantie zorgt vaak voor een heerlijk gezond gevoel. Kikker helemaal op tijdens een veelzijdige reis, waarbij je lekker in beweging bent. En wat verstaan we dan onder een sportieve vakantie dat kan van alles zijn. Je kan een rondreis per fiets maken of raften of wandelen of op het water bij je hotel. Hieronder geef ik je een paar ideeën wat je kan gaan doen als je opzoek bent naar een sportieve vakantie.

 

1. ZWITSERLAND

sport bergen viazoe

Bedwing de bergen van Zwitserland. Of je nu in het zomer- of winterseizoen gaat, hier valt altijd wel iets te beleven. Beklim de toppen of ga voor een rustigere wandeling voor schitterende vergezichten. In de winter kan er natuurlijk volop aan wintersport worden gedaan. Maar vergis je niet de zomer heeft ook veel te bieden je kan per trein een hele mooie reis maken en wandelen op de gletsjer. Gebieden als Laax en St Moritz of Graubunden zijn zomers net zo actief als in de winter. Er zijn bijvoorbeeld in de zomer sportpassen waarmee je je kan wandelen moutainbiken en rodelen.

 

2. AUSTRALIË

australie 2 viazoe

Hou je van een goede wandelvakantie en wil je echt iets bijzonders zien? Australië is een prachtig land met een bijzondere natuur. Hier kan je ook sportief aan het wandelen door de onvergelijkbare outback. Zie de kangoeroes op afstand springen, kijk naar een knikkebollende koala en huiver als je de ogen van een krokodil boven het water ziet uitsteken en in jouw richting kijken. Wandeltochten in Australië moet je natuurlijk wel goed voorbereiden. De natuur is er op vele plaatsen nog wild en ongerept. Een goede gids en bescherming in een groep is zeker een must. Dit is een andere kant van Australië die niet veel mensen zouden bedenken wandelen, naast al het andere vooral watersporten war het land bekend om is. Het land verdient ook eigenlijk een hele pagina voor zichzelf over wat er allemaal te doen is. Maar een actieve groepsrondreis is zeker een must voor een bezoek aan Australië.

 

3. BELGIË

belgie fietsen viazoe

Wil je niet zo ver weg en  hou je van fietsen, dan is België natuurlijk een uitdaging. Bedwing de kasseien en toon moed door de heuvels te beklimmen. Natuurlijk kun je er ook prachtige pittoreske dorpjes bezoeken, de kust volgen of gewoon op zoek gaan naar een heerlijk restaurant om Bourgondisch te genieten. Eigenlijk hebben ze bij onze zuiderburen heel veel vertier voor een actieve vakantie en dan ook zeker voor het hele gezin. Wat je allemaal kan doen in Belgie en dan voornamelijk de Ardennen die zich erg goed uitlenen voor een actieve sportieve vakantie. Je kan er mountainbiken, raften, kanoen, boulderen. En s’winters zelf skieen al zou ik me daar niet te veel van voorstellen. Vanaf Utrecht ben je in 3 uur in het hart van de Ardennen en keus zat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *