Oslo in de

Inhoud

De vlucht

Ik was van 10 dagen in Olso in januari. In de winter kou ja. Het was voor werk niet geheel vrijwillig maar ook niet onvrijwllige snap je me nog.

Maar het was een prettige vlucht met KLM naar Olso Gradermoen. Ik had natuurlijk mijn KLM outfit aan geheel in stijl.

Moet zeggen dat het zonder de gele jas wel leuker staat maar ja het was koud dus kon niet zonder jas lopen.

Zoals ik al zei de vlucht was aangenaam duurde maar 2 uurtjes en je stond al weer op de grond. En alles verliep soepel. Wat je niet moet vergeten dat ze dus geen Euro’s hebben in Oslo. Maar gelukkig kan je overal met je pinpas betalen dus wisslen op het vliegveld hoeft niet kan wel. Als je graag cash geld op zak hebt is dat mogelijk.

 

Gaat u maar even zitten

Waarom

Wat deed ik in Oslo? Zoals ik al zei het was werk gerelateerd. Ik had een training van 5 dagen. En daarbij konden we toch nog een beetje van de stad zien. En die is best wel de moeite. Maar in een wat warmere periode zou ik het eerder aanraden.

Het hotel

Oh  het hotel wat was dat mooi  en heel erg insta waardig. Het zit midden in de stad voor de deur stoppen trams, de rein van het vliegveld en de metro. Idealer kan je het niet hebben. 

Het Clarion Hub hotel is een perfect 4* sterren hotel, voor de zakenreiziger maar ook zeker voor de stedenreiziger. 

Insta waardig 

Echt ik heb foto sessie gehouden in mijn eentje geweldig.

Er is een bar met heerlijke cocktails en fingerfood op de begande grond bij de lobby.

Het ontbijt is too die for. Er is voor ieder wat wil en dan echt voor een ieder. Ik bedoel er was zelfs kaviaar. Een vis gedeelte dus, een vlees een groente , brood , waarm en ook live cooking van ei tot panenkoek.

Er is een gym met de nieuwste apratuur van Techno Gym om of alles wat je gaat eten bij het onbijt buffet eraf te halen, of lekker te bunkeren na een workout. Een sauna en een dompel badje. Dat is wel een tegenvaller dat het geen fastoenlijk zwembad heeft maar dat maakt al het andere gelukkig goed. 

Dan is er op bovenste verdieping een restaurant waar een top chef staat te koken, en waarvan het interieur fantastisch is. En overdag of met zonsondergang een pracht uitzicht hebt over de stad. 

 

 

Wat te doen

Wat is er te doen in Oslo? Genoeg er is wel veel buiten wat in de winter niet echt aangenaam is. En omdat het ook best laat licht wordt en vroeg ( 0930 -1530) donker heb je ook niet lang daglicht.

Wat ik heb kunen doen is zeker een wandeling op dé winkelstraat van Oslo maken die leid je naar het paleis.

 

Het is best een compacte stad alles is prima te lopen. Al heb je een prima openbaar vervoer netwerk wat prima geprijsd is, in vergelijking met eten en drinken. Wat wel aan de prijzige kant is.

Wat me wel op viel was dat men wel vaak uit eten gaat niet super fancy maar ze doen het wel. Alle dagen dat we zijn gaan eten waren de plekken waar we zaten ook goed gevuld.

Dan  heb je de kant aan het water. Waar een leuke boulevard ligt en ook wat restaurants en bars. Lijkt een beetje op the Docklands in Londen als je daar al een bent geweest. Denk dat het zomers super gezellig is.

 

Musea

Wat musea betreft was er niet veel wat mijn interesse wekte behalve het Edvard Munch ( je weet wel die van de schreeuw) museum. Daar aangekomen bleek dat ze zwaar in de verbouwing zitten waardoor er niet heel veel bijzonders was het het piece de resistance er ook niet was , een mega teleurstelling was dat.

Dan maar mijn eigen Schreeuw gemaakt.

 

jE MAG HET DELEN.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp