roadtrip alaska viazoe

Wat is de perfecte rondreis

Een verrassende rondreis

Op zoek naar een verrassende bestemming voor een exclusieve vakantie? Dan is een rondreis de perfecte manier om het land te ontdekken. Deze manier van reizen is ideaal om kennis te maken met een provincie of land.

bretange viazoe

1. BRETAGNE

Geen zin in een verre reis, maar wel graag een omgeving waar je alles hebt? Dan is Bretagne geknipt voor jou. Hier kun je niet alleen genieten van sfeervolle oude stadjes, maar ook van de hedendaagse drukte en moderne shoppingsteden. Bovendien zijn er fantastische stranden aan de oceaan te vinden. Het lijkt niet ver rijden en dat is het natuurlijk niet in vergelijking met Zuid Frakrijk maar vergis je niet. In de zomer maanden is het er heerlijk en zoals ik al eerder schreef de mooie stranden. Er zijn stukken waar er zout wordt gewonnen. Natuurlijk  het bekende Mont St Michel waar je moet opletten voor eb en vloed om er te komen of weg te komen. 

En zoals het natuurlijk in Frankrijk hoort de heerlijke keuken. Bretange is bekend om zijn mosselen en die smaken toch iets anders dan de Zweeuse mosselen.

Om de reis wat aangenamer te maken kan je een stop maken in Parijs en dan 2 dagen later verder rijden, want Parijs is altijd een goed idee. Met of zonder kinderen een bezoek brnegen aan Disneyland Parijs is dan ook een idee.

cuba viazoe

2. CUBA

Het eiland Cuba ligt voor je open. Verlies jezelf in steden waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Hier zijn oldtimers nog de standaard vervoersmiddelen en kom je zelfs paard en wagen volop tegen. Ook hier kun je niet alleen cultuur snuiven, maar kom je eveneens uitgestrekte stranden tegen.

Cuba is bezig met een opmars sids Fidel Castro is overleden heeft het land zich al meer open gesteld naar de westerse wereld. En dan met name Amerika. Er wordt ook gezegd ga nu nog snel naar Cuba voor al het mooie en authentieke is verdwenen. En daar ben ik het wel mee eens.

Het is een land waar je niet alleen naar toe gaat voor het strand dat is ondenkbaar is.            Een rondreis is absoluut de moeite waard en dan om bijvoorbeeld te gaan logeren bij de mensen thuis, Casa Particualres wordt dat genoemd. Dat is heel bijzonder en zo ervaar je een land op zijn best. Door het contact met de lokale bevolking.

amerika golden brige viazoe

3. AMERIKA

Amerika is een bestemming waar je niet snel op uitgekeken raakt. Denk bijvoorbeeld aan een rondreis door het mooie Canada of ga voor een uitgestrektere rondreis, waarbij je hoogtepunten als New York en de Grand Canyon ontdekt. Ook een bezoekje aan de westkust van Amerika is echt aan te raden. In dit grote land zijn er zo veel reizen te maken dat je daar ook zeker wel specialisten voor hebt en die je zeker heel goed kunnen adviseren in de beste rondreis in het grote land.

Want de keuze mogelijkheden alleen qua vervoer zijn er al heel veel. Je kan met een camper met de auto, met de trein en dit kan dan ook nog in groepsverband of individueel. Er is voor een ieder een keus en een combinatie van al deze vevoers mogelijkheden zijn natuurlijk ook erg leuk om te doen.

Ben je niet zo’n  rondreis type en zoek je liever een luxe accommodatievoor een mooie reis? Ontdek snel wat er nog meer te beleven is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *