HANDIGE LINKS

Hier vind je wat handige links naar Nederlandse vliegvelden, vaccinatie, verzekeringen. Alles op een plek zodat je er een mooi overzicht van hebt wat je allemaal nodig zou kunnen hebben als je op reis gaat. Mocht je wat missen geef het even door en ik kijk of het iets is waar ik achter sta en plaats het erop.

EINDHOVEN AIRPORT

Vliegen vanaf Eindhoven als je in Almere woont. Ja je leest het goed. Ik heb het vaker gedaan maar deze keer heb ik het OV gebruikt. En aangezien ik wel van de trein en consorten hou was dit ook zeker no brainer. De vlieg tijd was bij tijds en om. Ou in de file te staan had ik geen in dus waarom niet en het duurt net zo lang. Ik heb vrienden en schoonfamilie in Brabant wonen en weet nog de eerste keer dat we vanaf Eindhoven vlogen sliepen we bij mijn schoonouders. Nou dat was net zover als dat we gewoon thuis sliepen. En aangezien dit keer ik niet ergens anders wilde slapen. Ben ik de uitdaging aangegaan met de trein en de shuttle bus. En dat verliep heel soepel moet ik zeggen je stapt 1 keer over en in Eindhoven op de rechtstreekse shutlle bus en Hopppaaa op Eindhoven AirPort.

ROTTERDAM THE HAGUE AIRPORT

Het is een mond vol, maar het vliegveld zelf is niet zo groot. Het is net een speelgoed vliegveld maar doet het zeer goed. Vlieg je binnen in Europa is het absoluut een goed alternatief voor Schiphol als je niet zo tegen de drukte kan of als je dichter bij woont. Maar zelf als je alle bovenstaand niet hebt is het een fijn vlieg veld om van te vertrekken. Je kan gemakkelijk je auto kwijt je hebt je koffer snel. De tijd van landen en in je auto is gemiddeld een 40 min en dat lukt meestal niet op Schiphol. Hier geldt ook hou goed de tijden in de gaten zodat je weet hoe laat je vlucht vertrekt of aankomt. Er is ook een bar, dus vermaken kan je je zeker wel op Rotterdam The Hauge Airport.

SCHIPHOL

Ja Schiphol, de luchthaven waar van bijna het gross van de vluchten vertrekt. Ik hou van vliegvelden en schiphol is wel een van mijn favorieten. Het is een fijn vlieg veld voor de groote en afhandelingend ie het doet per jaar. Je kan er zo een middag door brengen zonder op reis te gaan maar wel het gevoel te hebben op reis te zijn geweest. Je kan er heerlijk eten shoppen en het gaat best lang door en begint vroeg. Voor je op reis gaat hou dan ook altijd de bericht in de gaten op de pagina van Schiphol over je vertrek of aankomst tijden. Die zijn altijd accuraat.

DOUANE

DOUANE De Douane worden vaak verward met de Marechaussee heel gek eigenlijk en toch ook weer begrijpelijk. Maar wat is/zijn nou de douane. Het is een onderdeel van de belastingdienst en de douane controleert niet je paspoort wel je bagage. Het riedeltje " heeft u nog wat aan te geven" dat hoort bij de douane. Zij dragen zorg dat je geen vreemde zaken mee het land in neemt. Twijfel je als je in het buitenland bent met wat mag wel wat mag niet. Kijk op de site van de Douane of download de app. Erg handig bij het shoppen.

THUISVACCINATIE

Je kent het wel, je gaat naar Bali of naar Madagaskar en je hebt je vaccinatie's nodig. Dit is altijd weer een geregel. Helemaal als je met je gezin reist. De kinderen vinden het best spannend jullie hebben niet veel tijd. En daar is dan een oplossing voor en dat is Thuisvaccinatie echt een geweldige uitkomst voor drukke mensen. Hoe werkt het? Heel simpel je maakt een afspraak wanneer het jouw uitkomt en ze komen bij je thuis langs wanneer iedereen aanwezig is. Kijk snel of het land van jouw reis ertussen staat en vraag gratis advies aan.

MIJN REISOVERZICHT

Thuis kun je 7 dagen per week, 24 uur per dag jouw boekingsgegevens raadplegen, informatie over de reisbestemming inzien, 100% veilig betalen via iDeal en je reishistorie bekijken. Heb jij jouw reis al geboekt, dan heb je al een login ontvangen.

SAMBASSO REIS APP

Bekijk heel eenvoudig op je smartphone jouw geboekte reis, laat je inspireren over excursies, bezienswaardigheden en eetgelegenheden op de vakantiebestemming en je kan zelf direct excursies boeken vanuit de app. Heb je al een reis geboekt? Dan log je heel makkelijk in de app met jouw e-mailadres en het dossiernummer van de reis die je wilt inkijken en voorbereiden. De app is er voor Android en IOS gebruikers

VISUM

Een visum is een toestemming om een bepaald land binnen te mogen treden. Veel landen mag je zonder visum bezoeken maar voor sommige landen hebben Nederlanders wel een visum nodig. Een visum kun je persoonlijk aanvragen bij een ambassade of consulaat. Je kunt je visumaanvraag voor veel landen ook regelen via een visum dienst.