Halve Marathon van Curaçao

Mijn ervaring

We zijn een week verder en ik ben weer helemaal terug in het de dagelijkse bezigheden van Moeder zijn en Nederland.

Maar ik wil jullie toch nog een verslag geven mocht je me niet hebben gevolgd via Instagram en de story’s. Merk trouwens dat ik ook een stuk rustiger ben op de story’s. Haha.

Maar het verslag, ik doe alleen even een verslag van de race. Van de reis zelf en alles wat ervoor gebeurde komt ook nog een blog van.

Oh kijk zie je ik dwaal al twee alinea’s af. Nu echt.

Oh wat had ik er zin in zeg.

De 24ste november 2019 ik werd wakker voor de wekker rond 03:15 ongeveer. En hoorde de start van de hele Marathon in de verte.

Oh wat had ik er zin in zeg. De dagen ervoor had ik al 2 keer een rondje van 5 en 7 km gedaan en dat ging prima. Ik ben gewoon gemaakt voor rennen met dit weer. Had geen last van de hitte want had afgelopen zomer in NL toen het zo warm was ook al een paar keer met warm weer getraind.

Nou alles lag klaar had eerst een heel kort broekje aan die ik daar had gekocht want ik was bang dat mijn 3 kwart broek te heet zou zijn. Bij het lopen naar het ontbijt voelde dit toch wel een beetje raar ook omdat ik dat überhaupt niet gewend was om zo’n kort broekje aan te hebben en dan nu ook voor het eerst ermee gaan rennen. Mmh 🤔 We maakte nog wat foto’s want we hadden de tijd.

En het voelde toch niet goed aan. Dus snel terug naar de kamer en toch maar mijn 3kwart broek aan. En die zat meteen lekker en goed. Rolde niet omhoog dus prima.

Nou het was een lekkere buzz in het Marriott want ja de hele was al vertrokken en nu waren wij aan de beurt 350 deelnemers die de 21.1km gingen lopen.

Ik stond vooraan, en dacht hoezo sta ik hier haha. Nou toen de tijd naderde kwamen er al meer mensen die voor me startte. En BAM weg waren we. Ik had mijn koptelefoon op met Drum & Bass Spotify playlist alle apps en gestart en gaan. Begin meteen goed een kleine helling op. Gelukkig had ik die al gedaan op vrijdag dus wist wat het was en hoe het voelde.

Het was natuurlijk nog donker en dat vond ik dus machtig interessant want je zag een halve maan of eigenlijk een streepje van de maan. En dat moest ik natuurlijk filmen. Dat zag dus helemaal niet op beeld. 🤦🏾‍♀️  Oh well het was mooi neem dat maar van me aan.

Bij de 5km aangekomen was het begin van de Pontjesbrug ( Koningin Emma Brug)  en dat zag er zo mooi uit en verlicht erg leuk.

Het was druk met lopers en ik merkte dat ik prima op schema en hartslag liep. Bij de 5km aangekomen was het begin van de Pontjesbrug ( Koningin Emma Brug)  en dat zag er zo mooi uit en verlicht erg leuk. Op dat punt bij het plein want de brug gingen we nog niet over. Waren er wel wat mensen die aan het juichen waren. Super leuk en aardig natuurlijk want ja het gewoon midden in de nacht men slaapt of komt net uit de Club.

We liepen een door het Kura Hulanda hotel super leuk en dan kriskras door Punda om zo aan de start van dé brug te komen de Juliana Burg een van de hoogste bruggen ter wereld. Dat was bij km 6.5 ongeveer en wow dat was even  pittig hoor. Ook al ging het niet stijl en ook niet echt in een rechte lijn je merkte wel de stijging. En dat kan je ook terug zien in mijn interval tijd.

Maar ik ben door gegaan niet gestopt even een diepe zucht en een kreet en gaan. Op he hoogste punt aangekomen ooh wat was dat mooi. Je zag de lichtjes van de Pontjes brug aan je rechter hand en voor je de zon die opkwam met een mooie rode gloed. Zo gaaf was dat. En zo dankbaar was ik dat ik daar stond was echt even een slik moment.

Toen gingen we naar beneden dat was fijn. Even weer de pas erin. En los komen en gaan. Er waren trouwens genoeg water posten voor we de brug op gingen waren er al twee geweest en er na was er gelijk ook weer een. Dus dat was wel fijn. Allen op het lange stuk naar Jan Thiel was het wel karig en had ik er wel een extra verwacht.

Op dat stuk dus op de Penstraat daar kwam je ook de mensen van hele tegen en de hele snelle halve lopers. En omdat ik vond dat er zo weinig supporters aan de kant waren. Was ik ook supporter van de mensen die mij tegemoet liepen.

En dat was ook erg waardevol voor mij en ik zag aan hen dat ze het ook waarderen. Met kreten zoals “ Topper”, “ Je doet het voor je plezier” en “ gaan” en de mensen bij hu naam noemen ( want ja bij sommige staat hun naam op het nummer ) was het erg leuk om te doen.

Klik op de foto en je ziet een kort fragment

Ik had er plezier in. Ik merkte wel dat mijn hartslag er ook van om hoog ging wat natuurlijk niet heel handig was. Dus stopte ik er maar even mee. Maar ik heb het allemaal echt met een glimlach gelopen.

Zoals ik al zei dat keerpunt was ongeveer bij Mambo Beach en dan ben je op  12km en moet je die straat weer helemaal terug. Wat wel weer leuk was want je komt weer allemaal mensen tegen die achter je lopen. En dat je dan denk oh ik ga lekker. Ik heb heel lang samen met een dame gelopen. Dat was ook wel grappig we hadden hetzelfde tempo.

Op een geven moment kwamen we weer in de stad richting de Pontjesbrug waar ook de 10km hun keerpunt had. En het dus ineens heel druk werd want de 10km kon je lopen en rennen en die had een start van 1200 personen geloof ik dat is nogal wat. En om dan je tempo aan te houden en door de mensen heen te rennen was wel even een uitdaging.

Want bij het keerpunt van de 5km waren er nog meer mensen dus moest je echt kriskras door de mensen die lopen heen manoeuvreren.

De laatste kilometers had ik het zwaar. Helemaal omdat je om je heen al die mensen ziet lopen je denkt pff ik wil ook. Maar ook weer denkt nee je gaat lekker je tempo is goed. En ik hoorde van de app dat ik op schema zat om de zelfde tijd te lopen als in Amsterdam.

De laatste 200meter heb een soort van sprintje gedaan en was ik dus echt dood toen ik over de finish kwam. Maar ik zag mijn tijd  ( 2.18.07) en dacht WOW dat is gewoon 3 minuten beter dan in Amsterdam (2.21.13) een paar weken eerder. YEAH!! 🎉

Ik was/ben zo trots op mezelf dat ik dit heb gepresteerd in 8 maanden tijd. En ja ik kan nu zeggen rennen is leuk, lange afstand rennen is leuk.

Daarna was er een afterparty en er was drank en eten. Heel gek was dat want het was gewoon 8u s’ochtends dus wel een beetje vreemd om dan al aan de Patat en kroket te moeten gaan. Dus nam ik maar gewoon nog een ontbijt.

Het was echt top. Ik heb dit alles te danken aan het winnen van een verzorgde reis van het Curacao Tourist Board en Natuurlijk de top Organisatie van de KLM Curacao Marathon. Ik wil er eigenlijk volgend jaar ook weer bij zijn. Wie weet tot 29 nov 2020. Wie gaat er mee?

Nu maar eens kijken wat mijn volgende doel gaat zijn.

Verassende groet

Ik heb een korte aftermovie gemaakt. Om je zo ook een beeld te geven van de race. Die kan je 👇🏾 bekijken

Video afspelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *