verzekering viazoe

Waarom een reis en annulerings verzekering nou handig is

Ja waarom zou je een verzekering afsluiten? Er zijn nog mensen die dat niet doen bijvoorbeeld als ze last minute weg gaan. En dan zeggen ” weg ga ik toch” Of “nee is maar zo kort niet nodig”.

Ik kan je vertellen dat een reis verzekering altijd handig en ik ga het zo hebben over de annulerings verzekering want die heb je zeker ook net zo hard nodig. Ik weet het, het is geen sexy onderwerp om over te praten maar zeker wel heel belangrijk als het kiezen van je vakantie bestemming.

Om te beginnen zijn er heel veel soorten verzekeringen voor als je op reis gaat. Van Korte reis en annulerings verzekeringen tot aan doorlopende reis en annulering verzekerigen. Welke bij je past ligt aan het type reis dat je gaat maken. Maar ook aan hoe vaak je op pad gaat. Want ga je vaker dan 2 x per jaar op reis dan is een doorlopende voordeliger en heb je er geen omkijken meer naar. 

bali viazoe

 

Een voorbeeld: Je hebt een reis geboekt naar Bali met het gezin en je wilt natuurlijk wel goed verzekerd zijn want het is geen voordelige reis en je weet het nooit  met de ziekenhuizen in Bali. Dan raad ik aan om een doorlopende reisverekering aftesluiten omdat het voordeliger is en je voor je weekendje weg die in later in het jaar gaat maken ook meteen hebt afgesloten.

Ander voorbeeld: Je hebt net een last minute geboekt je gaat volgende week weg. Je denkt oh ik ga toch wel ik hoeft geen annuleringsverzekering want dat gaat gewoon door. Maar wat gebeurt er je moeder is gevallen en moet naar het ziekenhuis. Je kan nu wel je reis annuleren als je de annuleringsverzekering had afgeloten.

Nog een voorbeeld je gaat naar Amerika en dacht maar ik heb een ziektekosten verzekering dus een ” extra reisverzekering” is niet nodig. Jawel dat is altijd nodig en zeker in Amerika aangezien ze daar zulke hoge rekeningen hebben en je meestal gelijk moet betalen want weer een heel gapend gat kan veroorzaken in je vakantie budget.

En zo zijn er nog wel meer voorbeelden die er zijn en waarom een reis of annulerings verzekering afsluiten raadzaam is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *