De

Inhoud

Het begin

Ik zou nog een duidelijker verhaal maken dan wat er op insta staat en ook voor de mensen die geen instagram hebben. Kan ik het op deze manier bij houden naast wat er op insta staat.

Ook wil ik dit bewaren voor Myron en onszelf zodat we hier op terug kunnen kijken. En na lezen.

 

Myron 6 jaar

In op 9 november 2019  is Myron 6 jaar geworden. Op het laatste moment nodig ik mensen uit voor het “ grote mensen” feestje. Hoe komt dit zal je denken. Ik hou niet van eigen feestjes geven, dat gedoe dat jij aan het rennen bent en je huis daarna een zooi. Dus heb ik met de kids afgesproken als ze in een weekend jarig zijn dan krijgen ze een feestje voor vrienden en familie los van hun kinder feestje.

Maar ik bleef het maar uit stellen tot het eigenlijk te laat was en men al plannen had en wij met een maar een handje vol mensen waren. Oh well ik was niet getreurd Myron evenmin. Hij had een feestje bij Jumping Jack. Lekker springen en ravotten met zijn vriendjes in de ochtend. En dan later waren er familie en vrienden uitgenodigd die langs kwamen. Heel leuk en gezellig.

De bult op zijn hoofd

Zijn haar was lekker groot en mooi. Maar hij was het ook een beetje zat in de zin dat hij geen haren wilde kammen. Ook al deed ik dat maar 1 x per week. Hij wilde het kort. Maar ik heb het nog kunnen rekken.

Op 15 nov 2019 was er het eerste verschijnsel. Dat zeg je nu toen waren we bij lange na nog iet bezorgd.  De kids zaten op de bank tegen elkaar aan  zoals zo vaak en Maïza zat met haar hand in zijn haar. En zei ineens “he wat is dat voor bult op zijn achterhoofd”. Wij kijken en het was echt best een ei, en vreemd want het deed geen pijn. En Myron wist ook niet wat het was en hoe hij er aan kwam. Wij ( ik vooral) dacht nou zal wel jongen vast gebotst en weet het niet meer. Ab en ik vlogen een paar dagen later voor een week naar Curaçao en we zeiden en dachten, als die dan niet weg is wel vreemd  maar dan gaan we wel even naar de huisarts.

We zijn terug gekomen en de bult was er nog steeds. We zijn nu al op 27 november 2019. Ik heb een afspraak gemaakt en dan kan je pas 3 dec terecht. 

Naar de huisarts op de genoemde datum en die volet wat en weet het niet echt en stuurt ons door naar de echoscopist voor een echo. Ze vermoed een cyste. 

In de tussen tijd vond Mr M dat het tijd was om zijn haar eraf te halen.  Op 4 december ging zijn grote bos krulen eraf. Gewoon omdat hij het zat was. De kapper viel het ook op dat er een vreemde bult zat.

Gaat u maar even zitten

Onderzoek na Onderzoek

Dat was dus wel vervelend. Want elke keer moet je dus een afspraak maken voor een onderzoek. Zo ook bij de echoscopist. Daar konden we terecht op 13 dec. Ik zet er bewust de data bij ook voor ons om te weten hoe lang hij dus eigenlijk met de bult heeft gelopen. 

Als je dan dus bij de Echoscopist bent geweest wat op een vrijdag was. Moet je weer een weekend wachten eer je antwoord krijgt via de huisarts. Dit kregen we via de assitent in de week van 16 dec ( exacte datum weet ik niet meer) Het kwam erop neer. Het is een cyste en dat kan weg trekken kijk het nog even aan. 

Ik was daar opzich wel tevreden mee omdat Myron zich niet vreemd gedroeg geen rare verschijnselen had en dus laten we het afwachten. Ab daarentegen was het er niet mee eens. En wilde toch nog een keer naar de huisarts voor een duidelijkere diagnose. Maar toen kreeg hij ook nog opgezette klieren. We zijn nu al op 23 dec want je kan nooit gelijk terecht als het  geen spoed is bij de huisarts.

We hebben dit aan vervangde arts laten zien en ook weer over de bult gehad. Deze was ook best lackoniek en zij ja die hult dat kan een cyste zijn. Heb ik ook al jaren liet een bultje op zijn arm zien ( who f** cares). En de zwelling/klieren in zijn nek ja wel vreemd maar kan een verkoudheid zijn.

Afwachten en als het niet minder wordt terug komen. Nou de volgende dag was dat kliertje een mega bult. Maar ja kerst en alles en ik nog steeds heel nuchter als Myron zijn gedrag niet hangerig of dat hij pijn heeft er niet is dan zal het wel mee vallen.

Dus 30 dec  konden we weer terecht en lieten het zien. En toen kwam er actie want hij vertrouwde het niet dat het ineens zo groot was geworden. De volgende dag (31 dec 2019) konden we terecht bij de Kinderarts. 

Het is onderhand een langer verhaal geworden dan bedoelt. Maar we konden bij de kinderarts terecht en deze vroeg ook dezelfde vragen waar we allemaal nee op antwoorden.

  • Heeft hij koorts
  • Verkouden
  • Last bij slikken
  • etc.

En deze vond het ook vreemd maar kon er niet echt wat van maken. En gaf ons een antibiotica mee…..

 

 

Antibiotica

Dit moest hij 10 dagen slikken en dan zou er verandering zijn???

We begonnen op 1 januari met het toedienen van de antibiotica. Makkelijk bi te houden zo. 

In de tussen tijd moest ik op werkreis naar Oslo van 5 tot 10 januari. Mijn schoonmoeder die bleef een weekje logeren om te helpen met de kinderen. Want onregelmatige diensten is niet handig als je alleen bent.

Op dag 8 (8 januari dus) van de antibiotica kuur kreeg Myron ineens een mega uitslag. Zijn hele lichaam zat onder de rode vlekken en hij was opgezwolle heel vreemd. Meteen naar de kinderarts. Kreeg een anti alergie pil en weg was dat. Vreemd

We gaan door met de Antibiotica. Ik zit ondertussen in Oslo mezelf wel een beetje #loedermoeder te voelen dat ik niet bij mijn kind ben. Maar de gedachte dat hij met zijn Oma en vader is maakt het gelijk weer goed.

Op 14 januari hebben we weer een afspraak bij de kinderats. De bult op zijn hoofd nog de bult/klier in zijn nek zijn niet geslonken.

Wat nu?……

 

jE MAG HET DELEN.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp