AUTOREIZEN

Een autovakantie is een van de bekendste manier om op vakantie te gaan. En dat doen wij Nederlanders dan ook graag. Het is ook best handig en je kan veel landen  in Europa prima bereiken met de auto.

Je kunt genieten van vrijheid op de plek van bestemming, bent niet gebonden aan reistijden en natuurlijk afwijken van de route wanneer je dat wilt.

AUTO CHECK

Zorg wel als je ervoor kiest met de auto op vakantie te gaan, dat de auto helemaal in orde is. Doe een zomer of wintercheck. Zorg ook dat je weet wat de verkeersregels zijn in de landen waar je naartoe reist. Dit voorkomt vervelende situaties.

Zoals ik al schreef wij Nederlandse zijn goed in auto vakantie’s. De favoriete bestemmingen voor een autovakantie zijn in willekeurige volgorde:

  • Spanje
  • Frankrijk
  • Kroatië
  • Denemarken
  • Duitsland
  • Italië.

Deze afstand is vaak te ver om in 1x te rijden, dus een tussenstop is geen overbodige luxe. Om even e reis te breken en al in het vakantie gevoel te zitten of gewoon om zelfs de files te omzeilen of voor te zijn.

FLY DRIVE

Wat je ook kan doen is een autorondreis of een flydrive genoemd dit kan in Europa maar ook zeker buiten Europa in Amerika, Zuid Afrika Cuba. Het is een rondreis op individule basis en eigen tempo en je ziet soms hele andere delen van het land op die manier.

Om een autovakantie in Europa te boeken dan zijn er een paar zeer goede reisorganisatie’s zoals: De Jong Intra vakanties, TUI. Of u kunt van tevoren een camping reserveren bij Canvas Holidays of Suncamp.